Huize de Zeeuw

een tiny house...

Het voormalig hockeyterrein Leonidas is beschikbaar gekomen door de verhuizing van de hockeyclub naar de overzijde van de Kralingse Zoom. Dit is een mooie mogelijkheid om het woningaanbod in de Esch aan te vullen. Vanwege de bijzondere ligging in een recreatieve zone met volkstuinen en sportcomplexen is het belangrijk dat deze locatie een kleinschalig en groen karakter behoudt.

Als inspiratie voor de nieuwe woningen spreken we van Natuurlijk Wonen. Natuurlijk Wonen staat voor bescheiden, duurzame woningen, met groene tuinen op kavels
van 200, 300 of 400m2. De opdrachtgever heeft een kavel bemachtigd van 200 m2. Deze kavel meet 20 × 10 meter.
Zij heeft aangegeven dat ze graag een lichte, ruimtelijke en ruim aanvoelende woning wil hebben met verschillende plekken rond de woning. Voor deze kleinschalige woning volstaan twee lagen. Op de begane grond is ruimte voor een open living en woonkeuken. Op de eerste verdieping zijn een slaapkamer en een badkamer te vinden alsmede een werkruimte met een vide naar de benedenverdieping.

De gevels en de kap zijn bekleed met hout met een verticale belijning. Op de schuine kap zijn PE-panelen gesitueerd en op het platte dak is groen uitgevoerd.

Projectnummer
2014437
Opdrachtgever
De Zeeuw
Oplevering
juli 2017
Status
opgeleverd
Werkzaamheden
alle architectenwerkzaamheden
Ontwerpteam
Alex Jager, architect
Rogier Janssen, architect
Medewerkers
Saskia Moerenhout