JagerJanssen is een Rotterdams architectenbureau. De eerste jaren hield JagerJanssen kantoor in de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam. In 2006 verhuisde het bureau naar de monumentale Hofbogen, eveneens in de havenstad.

Het bureau werd in 2003 opgericht door Alex Jager en Rogier Janssen, beiden afgestudeerd in de richting architectuur aan de Technische Universiteit Delft. JagerJanssen is aangesloten bij de Branchevereniging Nederlandse Architecten [BNA]. 

Permanent in ontwikkeling

Architecten zijn verplicht om hun vakkennis op peil te houden. We noemen dit de Permanente Beroeps Ontwikkeling [PBO. Meer informatie kun je vinden op de website van het architectenregister]. JagerJanssen is aangesloten bij AN-Rotterdam: een kenniscluster dat bestaat uit een aantal compacte, bij de BNA aangesloten architectenbureaus uit de regio Rijnmond. De uitkomsten uit de jaarlijkse onderlinge intervisie vertalen we naar een PBO jaaragenda. Gezamenlijk geven we al 15 jaar invulling aan de PBO. 

Visie en missie

Onze maatschappij wordt steeds complexer. De scheidslijn tussen de virtuele en fysieke werkelijkheid vervaagt. Een overvloed aan informatiestromen en economische, ecologische en demagogische ontwikkelingen maakt ons onzeker. Het wordt telkens belangrijker maar ook lastiger om je positie te bepalen. Er zal steeds meer behoefte komen aan structuur en houvast. 

De missie van JagerJanssen is het maken van begrijpelijke architectuur om ruimtelijke structuur en houvast te bieden en het leven te veraangenamen. Zowel de fysieke als de virtuele werkelijkheid krijgt hierin een vanzelfsprekende plaats.  [Ontwerpend] onderzoek, [publiek] debat en [interdisciplinaire] samenwerking zijn hierbij middelen.

Werkwijze

Bij voorkeur begeleidt het bureau het gehele project van initiatief tot en met uitvoering. Zo kan de architectonische kwaliteit en ambitie worden waargemaakt. 

Een goed proces is essentieel voor een goed resultaat. Architectuur maken doe je samen. In elk project streven we naar een bevlogen team met betrokken deelnemers. De opdrachtgever maakt daar vanzelfsprekend integraal onderdeel van uit.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is voor JagerJanssen niet het doel, maar een logisch middel. Voor JagerJanssen hoort daarbij eveneens het doorgebruiken en -ontwikkelen van bestaande sociale en fysieke structuren.

JagerJanssen gelooft in duurzaam ondernemen. We vinden dat je kennis moet nemen van de ervaring van oudere en jongere generaties, om deze verder te ontwikkelen. 

Netwerken en lidmaatschappen

  • JagerJanssen is lid van de Branchevereniging Nederlandse Architecten BNA.
  • JagerJanssen maakt deel uit van het kenniscluster AN-Rotterdam. AN-Rotterdam geeft op een gestructureerde manier invulling aan de bij- en nascholingsverplichting voor architecten 
  • Alex en Rogier staan als architect ingeschreven in het architectenregister [resp. nrs. 1.020601.006 en 1.031015.005]
  • Alex en Rogier zijn lid van Architectura et Amicitia
  • Alex en Rogier zijn en zijn allebei AaZ gecertificeerd
  • Rogier is aangesloten bij de Vastgoed Sociëteit Rotterdam Rijnmond [VSRR]

JagerJanssen architecten

Alex Jager

Woont op de Müllerpier in Rotterdam met zijn Spaanse geliefde en zoonlief. Komt elke dag op de fiets naar de studio behalve als het erg lelijk weer is. 

Alex studeerde in 2001 af op de faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Delft. 

Rogier Janssen

Woont in West en is druk met zijn tiny-tuinie-huissie. 

Rogier studeerde in 2003 af op de faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Delft. 

Eerder werkten bij JagerJanssen

Martijn FeenstraMichelle KoxEilien Neumann

Martijn Feenstra, Michelle kox, Eilien Neumann, Saskia Moerenhout, Stan Kruijssen, Jia Chen, Marijn Boterman

BijlageGrootte
PDF icon Winnende inzending Architect van het Jaar [pdf]760.5 KB
PDF icon JagerJanssen centerfold: 'Een dag op kantoor'650.04 KB