bezoek HUF: Markante Markiezen

Rotterdam -- Op woensdagmiddag 22 april jl vond er weer een opleverbezoek plaats georganiseerd door SNIJPUNT, ditmaal naar het HUF gebouw, door Wessel de Jonge architecten grondig onder handen genomen in opdracht van Provast.

 

Wessel de Jonge vertelt over het HUF gebouw

Wessel de Jonge vertelt over de herontwikkeling van het HUF gebouw


Het gebouw werd oorspronkelijk ontworpen door Van den Broek en Bakema, en kwam gereed in 1953. Op de begane grond kon men zich vergapen aan de grote hoeveelheid schoenen die hier door de firma HUF werd geëtaleerd, op de drie open kantoorverdiepingen erboven werkten de medewerkers van het Amerikaanse Consulaat zich letterlijk in het zweet door het ontbreken van zonwering. Met plakfolie en raamventilatoren werd getracht een werkbaar binnenklimaat te scheppen.

 

Na het vertrek van het Amerikaanse Consulaat is het gebouw vanaf 1973 eigenlijk continu gekraakt geweest. Welke generatiegenoot herinnert zich niet het alleraardigste Wohnzimmer? Na een vurig afscheid van de krakers was het aan Wessel de Jonge en Provast om het gebouw in oude luister te herstellen, en dat is ze gelukt.

 

HUF gebouw opgeleverd

Het HUF gebouw anno 2009: dubbel glas, zonweringen en toch o zo fifties


Potentiële huurders voor de kantoorverdiepingen kunnen hun plakfolie gerust thuislaten want het gebouw is voorzien van dubbel glas, een nieuw klimaatinstallatie en zelfs -legitiem- zonweringen! Onderzoek wees uit dat er in de gevels reeds vanaf het begin voorzieningen waren aangebracht deze op te hangen.

De laatste zon op onderhavige middag echter werd genoten op een nabijliggend terras alwaar de architectuurdiscours zich nog stralend voortzette.

Wordpress category: 
Architectuur