De meeste dromen zijn bedrog

Rotterdam -- Wat doe je als je namens de voorzitter wordt gevraagd eens weg te dromen en te visualiseren hoe de poort van je dierbare Rotterdamsche Cricket- en Voetbalvereeniging er uit zou moeten zien in de toekomst, zeg 2017? Dan verzin je als architect natuurlijk iets dat de vraag achter de vraag bloot legt: hoe maak je de gang naar het clubgebouw zo dat je als thuisploeg bij voorbaat met 1-0 voor staat?...Een totaalconcept dus.

Deze entree straalt succes uit. Hier ga je als tegenstander geen punten pakken! Cipressen begeleiden de statige route richting het clubhuis -naar ontwerp van collega architect Roeland Dreissen- en maskeren de cricketkooi. Het grindpad geeft net dat beetje extra cachet. Sponsoren krijgen elk een eigen banier. Het zicht wordt gefocust op de drie letters VOC, verdiepingshoog aangebracht op de glasvlakken boven de entree.

In de donkere maanden worden de cipressen uiteraard van onderen aangelicht door grondspots voor extra effect. Eventueel versterkt door het grind te voorzien van een glow-in-the-dark laagje.

 

De VOC-Droomentree

De meeste dromen zijn bedrog; wat een beetje Photoshoppen niet al kan doen... Impressie: JagerJanssen architecten BNA

Collega Alex siert de cover van VOCabulaire jaargang 36, #02

Collega Alex siert de cover van VOCabulaire, jaargang 36, #02. Impressie: JagerJanssen architecten BNA


De VOC-entree

De karige situatie anno 2012. Fotografie: JagerJanssen architecten BNA

 

 

 

Wordpress category: 
ook leuk