Op naar Keulen, geen flauweköln

Rotterdam -- Een werk van Peter Zumthor op slechts drie uur rijden van Rotterdam kun je toch niet al te lang links laten liggen. Afgelopen weekend is het voltallige team van JagerJanssen samen met een aantal vaste tourvrienden er dan ook op uit getrokken, op naar Keulen. Op de heenweg hebben we een korte stopover gemaakt bij Museum Insel Hombroich, een openlucht museum met een aantal alleraardigste paviljoens waarin kunstwerken hangen. In de nabijgelegen voormalige raketbasis konden we een gebouwtje van Tadao Ando bewonderen, dat we echter wel prima links hadden kunnen laten liggen.

<em/>wiederschau met de tourvrinden in een Ando

wedersehen met de tourvrinden

Rogier baadt in een zee van bovenlicht

Rogier baadt in een zee van bovenlicht

Tegen sluitingstijd arriveerden we in het Kolumba Haus van Zumthor. Strategie voor architectuurgangers: als de tijd nijpt, altijd direct en zo snel mogelijk naar de bovenste verdieping geraken, zodat het toch nog alle verdiepingen duurt voordat je de uitgang bereikt.

Tourtip #2: eerst het interieur, dan het exterieur

Tourtip #2: eerst het interieur, dan het exterieur

Zumthor is een puike vent. Hij weet hoe hij met materiaal, licht en ruimtes moet werken. Telkens weet hij een herkenbare eigen wereld te scheppen die je van binnen weet te raken. Net zoals de duitse biertjes trouwens. Dat smaakt naar mee, dus op naar ...?

Wordpress category: 
excursies