Opening restaurant het Bosch

Amsterdam -- Op 10.10.10 was het dan eindelijk zo ver: Restaurant Het Bosch door DREISSEN & JagerJanssen werd officieel geopend. Vanaf 13 september draaide de keuken al op proef, vanaf heden kan het echte werk beginnen. Alhoewel, de aannemer moet eerst de laatste puntjes nog op de i zetten.

 

Ferry van Houten en Robert Weers hadden alle zeilen bijgezet om er een schitterend festijn van te maken, aan de hand van een kleine fotoreportage loodsen we u er doorheen:

restaurant het bosch nog ingepakt

Het nieuwe restaurant zit ergens verscholen achter het grote doek terwijl opdrachtgever Ferry van Houten vanuit een opening een woordje tot de menigte richt...

restaurant het bosch onthuld

En voilá: kijk eens wat er achter het doek vandaan komt! Een eigentijds restaurant van de hand van DREISSEN architecten en JagerJanssen architecten. Daar waar binnenkort een metalen gevelbekleding komt zijn nu nog zwart geschilderde platen. Het oog wil immers ook wat op zo'n opening!


Alex spreekt namens het bouwteam zijn trots ten aanzien van het resultaat uit. Om dit gebaar handen en voeten te geven werd Ferry en Robert een Architectuurplaquette overhandigd...

ingezoomd op de architectuurplaquette van restaurant het bosch

...met daarop de naam van de architect, opdrachtgever en de bouwer. De Architectuurplaquette is een initiatief van het Nederlands Architectuur Instituut [NAi]. Inmiddels zijn zo'n 600 gebouwen voorzien van een dergelijke plaquette...

Hoewel beneden – in het restaurant – de champagne rijkelijk vloeide namen we snel even een kijkje in het bovenliggende penthouse, waar Ferry zijn intrek zal nemen. Hij kijkt vrij uit over de Nieuwe Meer, ziet de vliegtuigen op Schiphol landen, ziet de auto's op gepaste afstand over de A10 razen...

het bosch jachthaven

...terwijl hij aan de andere kant terugkijkt op de jachthaven en de Zuidas. Links het ING house, beter bekend als de Schoen of de Stofzuiger.

het bosch

En zo schenen de laatste goudgele oktoberstralen over deze Amsterdamse Oase, waar eten & beleven de komende jaren centraal zal staan.