Tuinpaviljoen biedt uitkomst

Voor een gezin in Lekkerkerk ontwerpt JagerJanssen een nieuw tuinpaviljoen dat het gebrek aan ruimte in de woning ruimschoots compenseert in de ruime, diepe achtertuin. Het vigerende bestemmingsplan, laat geen ruimte om de bestaande woning verder uit te bouwen. De bestaande L-vormige aanbouw uit 1998 zal om deze reden gehandhaafd blijven, zij het voorzien van een architectonische update, die gedicteerd wordt door de architectuur van het nieuw te bouwen tuinpaviljoen. Zo ontstaat, mede door een nieuwe indeling van de begane grond, een verrassend nieuw architectonisch ensemble, dat de kwaliteiten van de plek ten volle benut.

Momenteel werken we het Definitief Ontwerp verder uit tot Technisch Ontwerp. Hieronder enkele conceptuele ruimtelijke impressies.

Tuinpaviljoen en uitbouw

Het tuinpaviljoen vormt samen met de uitbouw een duidelijke architectonische twee-eenheid.

Tuinpaviljoen en uitbouw

Het tuinpaviljoen is bijzonder transparant. Het is zo gesitueerd dat een gedeelte van de tuin als groene patio gaat fungeren.

Tuinpaviljoen en uitbouw

Het vernieuwde uiterlijk van de uitbouw krijgt een vergelijkbare detaillering en materialisering als het nieuwe paviljoen.

Wordpress category: 
Architectuur