Tweekapper in bouwcatalogus

Tynaarlo --JagerJanssen verzorgde onder de noemer Samenwerkende Architecten & Adviseurs een ontwerp van een twee onder één kap voor de woningbouwcatalogus van het plan 'Oude Tolweg' in Zuidlaren.

 

In Zuidlaren (gemeente Tynaarlo) wordt een nieuwe woonwijk ontwikkeld ten zuiden van de Oude Tolweg. Urhahn Urban Design bedacht een plan waarin recht wordt gedaan aan de historische structuur van het gebied rond de Drentsche Aa: het coulisselandschap met haar kenmerkende kamers. Bestaande groensingels worden voortgezet in het plangebied zodat er nieuwe kamers ontstaan. Binnen deze kamers liggen de kavels, waarop een combinatie van vrijstaande en geschakelde woningen is bedacht. De voorgevelrooilijnen verspringen terwijl de nokrichting van de woningen allemaal dezelfde richting hebben. De ontsluitingswegen worden onopvallend (lees: 2 losse rijstroken waar je precies overheen moet rijden dus niet teveel drinken) uitgevoerd.

 

Informatieavond Oude Tolweg Zuidlaren

De interesse voor de bijbehorende informatieavond op het gemeentehuis van Tynaarlo was groot. Bovendien zag het er zwart van de architecten.

 

Om geînteresseerden alvast een architectonisch duwtje in de rug te geven besloot de gemeente Tynaarlo een woningbouwcatalogus samen te stellen. De hierin opgenomen woningontwerpen zijn goedgekeurd door welstand, voorzien van prijsindicatie en derhalve wellicht snel te realiseren.

 

Het resultaat is op de projectpagina te bewonderen.

Wordpress category: 
Architectuur