Verbouw huis Cornieto vordert

Rotterdam -- Urbanizer Aannemers & Architecten te Utrecht is inmiddels al weer een paar weken bezig met het uitvoering van JagerJanssens ingreep van de woning van Cornelissen & Nieto, codenaam Cornieto.

maquette

Maquettebeeld. Vanuit de open keuken heb je een goed overzicht over huis en haard


Uitgangspunt van het plan was om de eet- en zitplek te verwisselen, zodat de familie kan eten aan de beschutte doch bescheiden tuin, nabij de keuken. De keuken zou dan ook direct maar worden vernieuwd en uitgebouwd met maar liefst 1,5 m2, door de achtergevel in één lijn met bestaand te brengen. In de bestaande situatie verschafte een half dozijn billykasten voorts een grote hoeveelheid opbergruimte, daar moest toch minimaal net zoveel opbergruimte voor terug komen. Tot slot moesten de fietsen door de woning blijven kunnen om het schuurtje in de achtertuin te bereiken.

 

impressie keuken

Impressie: een blik in de open keuken


JagerJanssen tekende een plan waarin de bestaande houten vloer in de woonkamer wordt gehandhaafd. De zit- en eetplek zijn omgewisseld, de nieuwe openhaard bevindt zich nabij de zitplek. JagerJanssen tekende aanvullend een meubel dat de gewenste hoeveelheid opbergruimte garandeert. De muur tussen keuken en woonkamer wordt doorgebroken, waardoor de woning aan ruimtelijkheid wint. De vloer van entree en keuken wordt uitgevoerd in Blackberry [Braziliaans Leisteen]. Het realiseren van de uitbouw met het fraaie bovenlicht en een meer-dan-manshoge-deur levert een paar uitermate bruikbare vierkante meters. Zo is het toilet dieper gemaakt, waardoor er nu ook met goed fatsoen een fonteintje past. 

We hebben een aantal doorlopende lijnen geintroduceerd. Zo loopt de koof boven het keukeneiland door boven de wanden en loopt er een fraaie rechte lijn die de bestaande houten vloer van de nieuwe leistenen vloer scheidt, en tevens aanleiding geeft om het keukeneiland tegen uit te lijnen.

De Siematic keuken tot slot zal het geheel een vorstelijke uitstraling geven, maar zo ver is het voorlopig niet. We houden je op de hoogte!

 

stand van zaken 6 april 2009

 

Wordpress category: 
Architectuur