Wij van JagerJanssen adviseren... IKEA

Rotterdam -- Ik geef het maar direct ruiterlijk toe: ik word niet graag gezien in de Ikea. Toch kan vrijwel geen mens om de Ikea heen, zelfs JagerJanssen niet. Want Ikea is de maat der bepaalde dingen, namelijk de maat der opbergers. Voor elke vrije spleet of nis heeft Ikea wel een handige opberger bedacht. En andersom. Voor elke opberger is wel een ruimte te verzinnen.

Faktum

Het Faktum systeem, al dan niet in combinatie met de bijpassende Rationell reeks, verheugt zich al jaren in het favorietenrijtje van JagerJanssen. Zo werden de kasten in Huis Jaap en Ineke al in 2006 opgebouwd uit deze modulaire ready-mades. En wat te denken van de kastenwand van Huis Cornieto in Utrecht? Alsof het feest toen nog niet compleet was heeft Rogier in zijn appartement een lang Faktum-meubel geplaatst, is Alex bezig met een autonome Faktumconfiguratie en werden de afmetingen van een onlangs ontworpen tuinpaviljoen gebaseerd op Faktum-afmetingen [want 600*600/370].

Onnodig om te zeggen dat in de herinrichting [in progress] van de JagerJanssen office ook wat Faktum elementen zijn geplaatst...:

Faktum@JagerJanssen

Rogier geeft de schaal van de kast weer door enige interesse in een willekeurige ordner te veinzen en Cisca moet er nog al wat om lachen. Door gebruik te maken van verschillende hoogtes ontstaat een speels beeld. Buurman-meubelmaker Ronald heeft de bies van gelakt zwart MDF vervaardigd.  

Faktum@JagerJanssen: de achterkant

Aan de achterzijde van het lange meubel bevinden zich de werkplekken. De achterkant van de kast is bekleed met akoestisch dempend materiaal.

Wordpress category: 
Architectuur