16 unieke twee-onder-één-kap huizen

Echt Ontspannen Hollands Mooi

De 16 unieke twee-onder-één-dak huizen, met bijzondere zinken daken, vormen samen een herkenbaar woonbuurtje die twee verschillende woonsferen met elkaar verbindt. Het omringende Hollandse landschap slingert zich herkenbaar en ongedwongen tussen de huizen door.

Aan Kompas komt elke bewoner op zijn eigen manier thuis, bij zijn eigen unieke thuis. De huizen zijn in vorm en materialisatie duidelijk aan elkaar verwant, maar niet identiek. De plek op de kavel is voor elk huis zorgvuldig bepaald, evenals de positie van de raamopeningen. Op een harmonieuze en vanzelfsprekende manier wisselen vlakken met hout, metselwerk en bescheiden, stijlvolle verbijzonderingen elkaar af. Het zinken dakenlandschap ligt losjes gedrapeerd over alle huizen en raakt op sommige plekken zelfs de grond. De architectuur is tijdloos en hedendaags.

In 2012 hebben we met een groot aantal collega's de contouren van een nieuwe Maassluise architectuurschool verkend. Kernwoorden daarbij waren echt, ontspannen, hollands, mooi. Dit woonbuurtje past perfect bij deze Maassluise School.

Wilgenrijk KompasWilgenrijk KompasWilgenrijk KompasWilgenrijk KompasWilgenrijk KompasWilgenrijk Kompas§Wilgenrijk Kompas
Projectnummer
2016460
Opdrachtgever
Wilgenrijk
Oplevering
2019
Status
opgeleverd
Werkzaamheden
alle architectenwerkzaamheden
Ontwerpteam
Alex Jager, architect
Rogier Janssen, architect
Michelle Kox
Eilien Neumann
Martijn Feenstra
Adviseurs
Tom Grootscholten [Lineair BM]
IMd BV
Aannemer
Schouten Bouw
BijlageGrootte
PDF icon Projectboekje Kompas [lage resolutie]1.13 MB