De Kastanje tuin

18 Luxe appartementen op een steenworp van hartje Utrecht

Welkom in de Kastanjetuin, een kleinschalig appartementengebouw aan de rand van de groene Jaren ‘30 woonwijk Tuindorp. In deze sfeervolle omgeving woont u comfortabel in een groene omgeving en op steenworafstand van het centrum van Utrecht.

Nergens in Utrecht lijkt het hectische leven van de stad zo ver weg als in deze rustige omgeving. De bladeren van de oude kastanjebomen ritselen op het ritme van een fris briesje, terwijl op de achtergrond zachtjes het geluid van spelende kinderen hoorbaar is. Er heerst een prettig soort geborgenheid, bijna alsof de tijd geen vat heeft gekregen op het leven hier. Door dit ontspannen sfeertje heeft Tuindorp wel wat weg van een rustiek plattelandsdorpje.

Luxe appartementen op een centrale locatie

Tuindorp is één van de meest gewilde wijken in de omgeving van Utrecht en vormt een prachtig decor voor de Kastanjetuin. De achttien appartementen zijn van alle gemakken voorzien en bieden luxe en comfort in een rustige en veilige omgeving. Bij elk appartement hoort een eigen parkeerplaats en berging gelegen in de ondergelegen parkeergarage.

Er is keuze uit vier verschillende woningtypen, elk met hun eigen unieke kenmerken. De appartementen zijn ruim, licht en bieden vele luxe extra’s. De appartementen zijn met een breedte van bijna acht meter ruim opgezet en hebben veel natuurlijke lichtinval. Door de inrit van het terrein aan de Parkzijde te realiseren en de uitrit aan de zijde van de Prof. Dr. Magnuslaan, wordt het bereiken van het terrein vereenvoudigd. Via de entree aan de Atriumzijde kunt u veilig uw post ophalen, vuilnis wegbrengen etc.Er zijn zowel onder- als bovengronds meer dan voldoende parkeermogelijkheden. Er is zelfs extra ruimte beschikbaar in de vorm van een achttal garageboxen.

Appartementen met een eigen gezicht

De Kastanjetuin bestaat uit achttien appartementen, een halfverdiepte stallingsgarage met 25 parkeerplaatsen, acht garageboxen. Bezoekers parkeerplaatsen op het maaiveld. U heeft de keuze uit vier verschillende woningtypen: één hoekwoningvariant en drie standaard varianten met elk hun eigen unieke kenmerken.

Bij de optimalisatie van de appartementen is rekening gehouden met leefbaarheid, wooncomfort en duurzaamheid. Veertien appartementen hebben een gebruiksoppervlakte van ruim 106 m² en een buitenruimte van ca. 8 m². De gebruiksoppervlakte van de vier hoekappartementen meet maar liefst ca.145 m² en deze appartementen beschikken zelfs over twee buitenruimtes. Bij het ontwikkelen van de plattegronden is zoveel mogelijk bergruimte mee ontworpen waardoor moderne, heldere, overzichtelijke en goed indeelbare appartementen zijn ontstaan. Elk appartement heeft een eigen berging en er is voldoende parkeergelegenheid.

 

plattegronden model A en model C

Hierboven zijn 2 mogelijke plattegronden weergegeven. De bergruimte is zoveel mogelijk mee ontworpen, zodat de vertrekken allemaal helder en overzichtelijk blijven. De verblijfsruimten zijn voorzien van grote puien [ramen]. 

 

Projectnummer
2011389
Opdrachtgever
Nina Kremers iov Stamhuis
Oplevering
2017
Status
opgeleverd
Werkzaamheden
DO/TO/Esthetische begeleiding
Ontwerpteam
ir. Alex Jager, architect
ir. Rogier Janssen, architect
Medewerkers
ir. Cisca de Jong
Adviseurs
Bouwkundig: Lineair Bouwmanagement
Constructie: Geelhoed
Berekeningen: LBP
Impressies: DPI
Aannemer
Stamhuis Bouw
Fotografie
impressies: DPI