Huize de Zeeuw

een tiny house...

De gemeente Rotterdam wil voor méér mensen aantrekkelijke mogelijkheden bieden om zelf hun woning te (laten) bouwen, zogeheten particulier opdrachtgeverschap. 
Op het voormalig hockeyterrein Leonidas aan de Kralinger Esch in Kralingen stelt de Gemeente Rotterdam kavels beschikbaar voor het bouwen van woningen in (collectief) particulier opdrachtgeverschap. 
Als inspiratie voor de nieuwe woningen spreken we van Natuurlijk Wonen. Natuurlijk Wonen staat voor bescheiden, duurzame woningen, met groene tuinen op kavels van 200, 300 of 400m2. De buurt wordt autoluw; parkeren van auto’s vindt plaats op aangewezen plekken buiten uw eigen terrein en tuinen hebben een haag als erfafscheiding ter ondersteuning van het groen. 

Het ontwerp

De opdrachtgeefster heeft aangegeven dat ze graag een lichte, ruimtelijke en ruim aanvoelende woning wil hebben met verschillende plekken rond de woning. Twee woonlagen volstaat.
Kernwoorden zijn: open, veel licht, split level, houten buitenterras, woonkeuken, living met open trap, werkruimte op split level.strak, zo open mogelijk, buitenkant met hout, glas en aluminium.

 

Uitvoering

De woning is vervaardigd uit prefab houtskelet [Mopac] elementen. De elementen zijn zo dun mogelijk gehouden waardoor het woonoppervlak geoptimaliseerd kon worden.
Door de hoge isolatiewaarde en het toepassen van PV-panelen kan de woning in de toekomst als als Nul-op-de- Meter worden uitgevoerd!

 

Projectnummer
2014437
Opdrachtgever
De Zeeuw
Oplevering
juli 2017
Status
opgeleverd
Werkzaamheden
alle architectenwerkzaamheden
Ontwerpteam
Alex Jager, architect
Rogier Janssen, architect
Medewerkers
Saskia Moerenhout
Aannemer
Holland Duurzaam Bouw, Bert vd Berg