Patiowonen in de binnenstad

Inbreiden in het centrum van Utrecht

Een voormalige drukkerij in het binnengebied van een bouwblok in West wordt deels afgebroken en deels getransformeerd naar 3 fijne patiowoningen.

De opdrachtgever was erg gecharmeerd van de prijswinnende Microloft en vroeg zich af of er mogelijkheden waren om deze in het binnengebied van een bouwblok in Utrecht West te realiseren. Met een beetje goede wil zouden we wellicht 12 á 14 microlofts kunnen realiseren. Het zou dan wel een drukte van belang worden op het binnengebied. 

We hebben het aantal daarna teruggebracht naar 8 Microlofts. De gemeente wilde echter dat het binnengebied na de transformatie voor maximaal 40% bebouwd zou zijn. Daarom hebben we aanvullend gestudeerd op een beperkter aantal patiowoningen en op een co-working hub. Uiteindelijk is gekozen om de variant met 3 patiowoningen uit te voeren.

De drie stadslofts met patio, die verbonden is met zowel de slaapvleugel als de keuken als de living.  

transformatie

Het plan betreft een transformatie plan. Zoveel mogelijk van de bestaande structuur blijft behouden. Nieuw te bouwen delen zullen de huidige hoogte van het gebouw niet overschrijden. Door de bestaande constructie te combineren met een eigentijdse vormgeving ontstaat het gevoel van loft wonen.

De langwerpige patio-woningen
Projectnummer
2013410
Opdrachtgever
Stamhuis
Oplevering
nnb
Status
in aanbouw
Werkzaamheden
concept & ontwerp
Ontwerpteam
Rogier Janssen
Alex Jager
Medewerkers
Michelle Kox
Martijn Feenstra
Fotografie
beelden JagerJanssen
BijlageGrootte
PDF icon Makassarstraat variant 1: 12/14 Microlofts7.67 MB
PDF icon Makassarstraat variant 1: 8 Microlofts1.94 MB
PDF icon Makassarstraat variant 1: patiowoningen en co-working space6.39 MB
PDF icon Makassarstraat definitieve variant6.41 MB

Gerelateerd