Samenbouw Overhoeks

Samen bouwen aan prettige buurtjes

Aan de Laan op Zuid ligt Overmaas, een locatie voor samenbouw via Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). 

Op Overmaas wordt druk gebouwd, een groot deel is al opgeleverd. Samen met particulieren hebben we inmiddels 64 bijzondere woningen succesvol ontworpen en gerealiseerd, verspreid over drie projecten: Overture, Overtuin en Overmaat. Deze woningen zijn op maat gemaakt en vormen een welkome aanvulling op het reguliere planaanbod. Bovendien zorgt de ontwikkelwijze (CPO) voor grote betrokkenheid van de toekomstige bewoners met elkaar en hun buurt. Overhoeks (55 woningen] is het vierde en laatste project van Overmaas, nu in ontwikkeling.

In 2016 had een aantal architectencombinaties onafhankelijk van elkaar contact gezocht met de gemeente over andere manieren van ontwikkelen. Kleine, persoonlijke projecten. Direct met toekomstig bewoners, open voor bijzondere wensen. Niches dus. CPO, maar dan voorbereid, georganiseerd. Zoals de Berlijnse bouwgroepen, waar architecten optreden als intermediair. 

Voor het laatste deelplan OVERHOEKS werken de architecten van Overmaas samen. 

OVERHOEKS: het plan

OVERHOEKS bestaat uit een appartementengebouw met 47 appartementen aan de Paul Krugerstraat en 8 gezinshuizen langs de Laan op Zuid en de Hilledijk. Het niveau van de Hilledijk ligt ongeveer 1,40 meter hoger dan het niveau van de Laan op Zuid. Tussen de woningen en onder het appartementengebouw ligt een overdekte, gemeenschappelijke parkeergarage. Op het dek erboven zijn de grote privé-terrassen van de gezinswoningen.

OVERHOEKS: voor jou?

OVERHOEKS richt zich op pioniers. Op mensen die op hun eigen(zinnige) wijze willen wonen. Liefhebbers van de stad met haar levendigheid en variëteit.

OVERHOEKS biedt ruimte aan mensen die verder willen kijken dan de gangbare woningbouw waar alles standaard is. Royaal en comfortabel wonen in een ontspannen sfeer, midden in de stad. Met veel ruimte voor specifieke wensen en voorkeuren.

Opbouw van OVERHOEKS met huizen langs de Hilledijk en de Laan op Zuid en een appartementengebouw aan de Paul Krugerstraat

CITY appartement in Overhoeks RotterdamHOEK appartement in Overhoeks RotterdamTERRAS appartement in Overhoeks RotterdamOverhoeks RotterdamCollectief terras Overhoeks Rotterdam
Projectnummer
2019476
Opdrachtgever
eigen initiatief / VVO
Oplevering
2022
Status
werving leden
Werkzaamheden
alle architectenwerkzaamheden, projectmanagement
Ontwerpteam
JagerJanssen architecten [Alex en Rogier]
Bureau Massa
De Nijl architecten
Fotografie
eigen impressies
BijlageGrootte
PDF icon Overhoeks inspiratieboek10.95 MB