Samenbouw Overhoeks

Samen bouwen aan prettige buurtjes

OVERHOEKS Aan de Laan op Zuid ligt Overmaas, een locatie voor zelfbouw via Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). De levendige Afrikaandermarkt en het hippe Katendrecht zijn om de hoek. Winkels voor de deur. Het stadscentrum is per fiets en tram gemakkelijk te bereiken. En ook de snelweg is pal bij. Op Overmaas wordt druk gebouwd. Samen met particulieren hebben wij inmiddels 64 bijzondere woningen succesvol ontwikkeld, verspreid over drie projecten: Overture, Overtuin en Overmaat. Deze woningen zijn op maat gemaakt en vormen een welkome aanvulling op het reguliere planaanbod. Bovendien zorgt de ontwikkelwijze (CPO) voor grote betrokkenheid van de toekomstige bewoners met elkaar en hun buurt. We starten nu met het vierde en laatste project van Overmaas: OVERHOEKS.

OVERHOEKS is een gebouw met 24 appartementen en bedrijfsruimte, 8 gezinshuizen en een gemeenschappelijke parkeervoorziening met daktuin. Deelnemers worden lid van een Vereniging van opdrachtgevers. Vereniging en project worden door de architecten georganiseerd.

OVERHOEKS: een initiatief van architecten

Er is vraag naar een andere cultuur van wonen en ontwikkelen. Steeds meer mensen kiezen bewust voor de stad en willen met gelijkgestemden zelf hun (werk- en) woonomgeving vormgeven. In Overmaas bouwen we daarom samen. In samenbouw wordt het beste van zelfbouw gecombineerd met de ervaring van professionele partijen. Er is geen ontwikkelaar. Je werkt samen met de architecten van Overmaas. Je bent direct betrokken bij het ontwerp en de realisatie van jouw droomhuis, maar je hoeft je niet te bekommeren om alle praktische en technische zaken die daarbij komen kijken. Dat doen wij voor je.

Voor de deelplannen van Overmaas die momenteel in uitvoering zijn lag het initiatief bij:

  • Overmaat: De Nijl, Joost Kühne, Geurst & Schülze;
  • Overtuin: JagerJanssen architecten, Joke Vos architecten ['Overtuin architecten']
  • Overture: Bureau Massa, Laila Ghait

Voor het laatste deelplan OVERHOEKS werken de architecten van Overmaas samen. 

OVERHOEKS: het plan

OVERHOEKS bestaat uit een appartementengebouw met 24 appartementen aan de Paul Krugerstraat en 8 gezinshuizen langs de Laan op Zuid en de Hilledijk. Het niveau van de Hilledijk ligt ongeveer 1,40 meter hoger dan het niveau van de Laan op Zuid. Tussen de woningen en onder het appartementengebouw ligt een overdekte, gemeenschappelijke parkeergarage, voor elke woning één plaats. Op het dek erboven komt een daktuin met ruimte voor grote privé-terrassen van de gezinswoningen en een gemeenschappelijke plek waar alle bewoners elkaar kunnen ontmoeten.

OVERHOEKS: voor jou?

OVERHOEKS richt zich op pioniers. Op mensen die op hun eigen(zinnige) wijze willen wonen. Liefhebbers van de stad met haar levendigheid en variëteit.

OVERHOEKS biedt ruimte aan mensen die verder willen kijken dan de gangbare woningbouw waar alles standaard is. Royaal en comfortabel wonen in een ontspannen sfeer, midden in de stad. Met veel ruimte voor specifieke wensen en voorkeuren.

Opbouw van het appartementengebouw: per laag 4 riante appartementen van ca 135 m2. De hoekappartementen hebben juist een front naar de zijkanten, de tussenappartementen juist naar de Paul Krügerstraat. 

Projectnummer
2019476
Opdrachtgever
eigen initiatief / VVO
Oplevering
2022
Status
werving leden
Werkzaamheden
alle architectenwerkzaamheden, projectmanagement
Ontwerpteam
Alex Jager, architect
Koos Kok, architect
Endry van Velzen, architect
Fotografie
eigen beelden
BijlageGrootte
PDF icon Wervingsbrochure CPO OVERHOEKS5.72 MB