Tiny villa Leonidas

Zero-ready droomwoning van hout

Een eilandkeuken, woonkamer, fietsenberging, tuinberging, vide, rechte steektrap, logeerkamer, badkamer, werkkamer en kastenkamer: het zit er allemaal in!

Onze opdrachtgeefster wilde het liefst een minimale woning qua omvang met maximaal programma. En natuurlijk zero-ready. En dat nog bovenop de verplichte gemiddelde GPR score van 7,5. 
En dat is allemaal gelukt op een vergunde footprint van slechts 50 m2. Het resultaat is een helder, duurzaam huisje met een grootse ruimtelijke beleving. 
We kunnen hier met recht spreken van een niet- tiny house! 

Wat er aan vooraf ging...

De gemeente Rotterdam wilde voor méér mensen aantrekkelijke mogelijkheden bieden om zelf hun woning te [laten] bouwen, zogeheten particulier opdrachtgeverschap. 
Op het voormalig hockeyterrein Leonidas aan de Kralinger Esch in Kralingen stelde de Gemeente Rotterdam kavels beschikbaar voor het bouwen van woningen in [collectief] particulier opdrachtgeverschap. 
De gemeente sprak van Natuurlijk Wonen: "Natuurlijk Wonen staat voor bescheiden, duurzame woningen, met groene tuinen op kavels van 200, 300 of 400m2. De buurt wordt autoluw; parkeren van auto’s vindt plaats op aangewezen plekken buiten uw eigen terrein en tuinen hebben een haag als erfafscheiding ter ondersteuning van het groen". 

Het ontwerp

De wens was een lichte, ruimtelijke en ruim aanvoelende woning met verschillende plekken rond de woning. Kernwoorden zijn: open, veel licht, split level, houten buitenterras, woonkeuken, living met open trap, werkruimte op split level.strak, zo open mogelijk, buitenkant met hout, glas en aluminium.

 

Uitvoering

De woning is vervaardigd uit prefab houtskelet [Mopac] elementen. De elementen zijn zo dun mogelijk gehouden waardoor het woonoppervlak geoptimaliseerd kon worden.
Door de hoge isolatiewaarde en het toepassen van PV-panelen kan de woning in de toekomst als als Nul-op-de- Meter worden uitgevoerd!

houten latten
Projectnummer
2014437
Opdrachtgever
De Zeeuw
Oplevering
juli 2017
Status
opgeleverd
Werkzaamheden
alle architectenwerkzaamheden
Ontwerpteam
Alex Jager, architect
Rogier Janssen, architect
Medewerkers
Saskia Moerenhout
Aannemer
Holland Duurzaam Bouw, Bert vd Berg
BijlageGrootte
PDF icon Projectboekje van Huize De Zeeuw2.86 MB